Påskmiddag för en (Foto: Helena Hurme)
Detta är en fortsättning på serien "middag för en", också denna gång med lammkotletter. Det passade särskilt bra för det var en påskmåltid. Jag stekte dessutom självplockade kantareller och en potatis samt kokade lite fänkål. Till detta tog jag 12 cl rödvin, "Rawson's Retreat" från Australien, som jag fick på Fransmanni för några år sedan. Läkaren kunde inte rekommendera vin men sade att ett glas nu och då inte skulle skada. Det blir kanske ett glas i medeltal per vecka om ens det när jag är hemma, men på resor med middagar kan det bli två-tre glas. Som efterrätt hade jag sedan memma med fettfri mjölk. Jag har hållits inne idag det vackra vädret till trots för jag har nyst och frusit samt haft lite värk i axlarna och skulle inte vilja bli sjuk. Jag hoppas verkligen att flunsan inte bryter ut, särskilt med tanke på att jag skall köra till Jakobstad på terapi på fredagen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida